Mąka żytnia razowa typ 2000 EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego oraz do zakwasu na żur. Producentem mąki jest Młyn Kopytowa.
Wartości odżywcze w 100g:
Wart. Energetyczne kJ/kcal: 1360/322
Białko: 8,2g
Węglowodany: 62g
w tym cukry: 2,5g
Tłuszcz: 2,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Błonnik: 18g
Ocena klientów:
■ Produkt jest dostępny
Waga produktu:
Wybierz wagę produktu
Odwiedzono:
10768 razy
Data publikacji: 14 Czerwca 2014
Podziel się opinią o produkcie!a zdobyte punkty wymieniaj na zniżki!
Idealna mąka na zakwas, wiele razy robiłam zakwas z mąk \"sklepowych\" nigdy mi nie wyszedł tak jak z tą mąką. Chlebki też pięknie wyrastają. Radość z pieczenia własnych chlebków jest teraz ogromna. Polecam.
Autor: Krystyna Sowa
2018-02-02 22:21:23
Super mąka na zakwas i do chleba! Żadna inna nie jest tak wspaniała! Kiedyś mi się skończyła i kupiłam do dokarmienia zakwasu jakąś inną w sklepie (nawet była ekologiczna) i co... chleb całkiem inny, wcale nie taki dobry i to do czasu, aż w zakwasie nastąpiła prawie całkowita wymiana na tą właśnie. Polecam wszystkim!
Autor: Jarosław KOZŁOWSKI
2017-10-23 21:43:13
Polecam produkty z tego Młyna. Mąki ekologiczne, w tym razowa żytnia typ 2000, pszenne i orkiszowe kupuję tutaj od lat. Wszystkie mąki zapakowane są starannie w estetyczne, papierowe opakowania. Jakość mąk nie pozostawia nic do życzenia, a wypieki, w tym chleby, są idealne. Bardzo dobrze ta mąka nadaje się do zakwasu chlebowego. Jeszcze raz polecam.
Autor:
@
Treść:
Dodano do koszyka!
Produkt został dodany do koszyka. Co chcesz teraz zrobić?