Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o nowościach na stronie, wpisz adres e-mail:

Ucierane ciasto z malinami

Ucierane ciasto z malinami
Ucierane ciasto z malinami
Składniki:
 
230 g margaryny lyb masła
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
4 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
maliny ok 300 g
3 łyżki brązowego cukru
 
Sposób przygotowania:

Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić i posypać tartą bułką. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem na gładką masę. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć maliny (dałam też kilka ostatnich już jeżynek) lekko wciskając w ciasto. Maliny posypać brązowym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Przepis pochodzi z blogu www.moniamieszaigotuje.blogspot.com, dziękujemy serdecznie i życzymy smacznego!!!