Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o nowościach na stronie, wpisz adres e-mail:

Pizza z rukolą i fetą

Pizza z rukolą i fetą
Pizza z rukolą i fetą
Składniki na pizze na cienkim spodzie (3 sztuki):
 
200 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
30 g świeżych drożdży
łyżka oliwy z oliwek
szczypta soli
szczypta cukru
mleko
 
Mąkę, świeże drożdże, oliwę z oliwek, szczyptę soli i cukru wymieszaj w misce. Do całości dodaj trochę mleka i wyrób ciasto (jeśli nie będzie gładkie i elastyczne dolej jeszcze mleka). Ciasto podziel na 3 części, przykryj i odstaw na 30 minut. Po tym czasie każdą część rozwałkuj na cienkie ciasto o średnicy ok. 26 cm. Jeśli chodzi o dodatki, ja użyłam:
 
przecier pomidorowy z 3 ząbkami czosnku, ziołami prowansalskimi i bazylią
salami
pieczarki
ser żółty
ser feta
rukola
Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym, poukładaj salami, pieczarki, a całość posyp serem żółtym. Piecz 10-12 minut na najwyższej temperaturze (min. 250°). Po wyjęciu pizzy posyp ją rukolą i serem feta.

Przepis pochodzi z bloga www.kuchennykodeks.pl, dziękujemy!
Smacznego!!!