Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o nowościach na stronie, wpisz adres e-mail:

Blondie z borówkami

Blondie z borówkami
Blondie z borówkami

SKŁADNIKI:

100g białej czekolady

75g masła

100g cukru

125g mąki orkiszowej

2 jajka

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

200 g borówek

szczypta soli

WYKONANIE:

1. Białą czekoladę z kawałkami masła rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj cukier i mieszaj masę, dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści.

2. Do masy dodaj jajka, jedno po drugim i wymieszaj, aż całość się połączy i powstanie jednolity kolor.

3. Dodaj przesianą mąke, szczypte soli i ekstrakt waniliowy. Masę ponownie wymieszaj, żeby nie było żadnych grudek z mąki.

4. Do gotowego ciasta dodaj umyte i osuszone borówki. Foremkę o wymiarach 20×20 wyłóż papierem do pieczenia, wylej na to masę i wyrównaj.

5.Blondie piecz w temp. 180 stopni przez 18-20 minut. Wierzch powinien nabrać złotego koloru.

PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA WWW.KUCHENNYKODES.PL